blickckcBlick: Këtë javë në Zvicër vjen uji i Kosovës, sponsor edhe i FC Kosova

Zurich, 3 tetor   “Spirit of Drini”,  uji qe tani po na vjen nga Kosovës (“Spirit of Drini»: Jetzt kommt das Kosovo-Wasser”) me kete titull gazeta prestigjioze zvicerane sot shkruan per ujin e pijshem nga Kosova i cili do te jete ne sofrat dhe tavolinat e mbi 300 mije shqiptarëve (“Zielgruppe des jungen Unternehmens sind vor allem die über 300’000 Kosovaren und Albaner in der Schweiz“)  dhe jo vetëm te tyre por edhe te zviceraneve, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

“Uji nga Kosova ne Zvicer humanitar dhe per qejf ne sofrat, tavolinat  tona..” thone drejtuesit e «Spirit of Drini» nga Kosova pe rmediat zvcerane

Që nga kjo javë ju mund të pini ujë në Zvicër nga Kosova. Për këtë arsye, kompania «Spirit of Drini» siguron, shkruna gazeta Blic e Zvcres, ransmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Bernhard Fanger, nga  CEO  thotë se “Në Zvicër, ka rreth 300.000 shqiptarë duie apsur parasysh ata nga Kosova , sqhiuperia apo Maqednia e Presheva.” Ne  do të pertblalmei për t efurniozuar  me uje “shije e shtëpisë” mbi 300.000 shiuptaret ne vendin tonë.
Uji është menduar, por për të gjithë, sepse nëse do të ishte një ujë premium. Në fakt, ajo ishte regjistruar në 2015 nga American Society “Ujit të Bukura”.

 

Uji nga Kosova ne Zvicer humanitar dhe per qejf ne sodfrat, tavolinat  tona 

Në fund 2015, uji mineral, Spirit of Drini është vlerësuar mjaft nga Fine Water Society, një shoqëri amerikane – me cilësi të lartë që mund të krahasohet me markat botërore Evian, Perrier dhe San Pellegrino. Burimi i saj ndodhet në Alpet Dinarike të Mesdheut, 2240m lartësi në territorin e Kosovës. Ai është 100% i pastër natyralisht dhe mund të përdoret për përgatitjen e ushqimit të fëmijëve. “Në Kosovë kemi 60 punëtorë dhe qeveria e pijë ujin tonë..” thotë në fund krenarisht biznesmeni Fanger, transmton agjencia e lajemeve “Presheva jonë”

Në Kosovë ekzistojnë «Spirit of Drini» për më shumë se dy vjet. Ne kemi krijuar në 26 muajt e fundit më shumë se 60 vende pune dhe ishte jashtëzakonisht i suksesshëm: “Edhe qeveria e ujit të pijshëm tonë” thotë Fanger.

Logo është një zemër e gatshme. Kjo është filozofia jonë: Ne kemi një zemër për qëllime bamirëse dhe jo-fitimprurëse, sidomos për fëmijët në nevojë, thotë Fanger. Nga çdo shishe shitur në Zvicër shkojnë 5 cent për bamirësi Fshatrat e Fëmijëve SOS.
Kur u pyetën nëse ai nuk ishte për shkak se ishte e pakuptimtë për të importuar ujë në shishe në një vend të tillë me ujë të pasur si Zvicra, thotë Fanger: “Çdo ujë i dyti në Zvicër vjen nga Evropa. Ne jemi tani duke ardhur vetëm për të importuar 50 për qind. ”
“Spirit of Drini uje ky  mineral qe vjen nga nga alepet kosovare, burimi i “Drinit te  Bardhë”

SHPËRNDAJE