nexhhxxBujanoc, 20 tetor  -Vizita e kyremnistrit shiptar Edi Rama ne Beogrda dhe Nis u ndoq vet liderve edh enga biznismen shiptare nga Lugina e Preshvës. Ne mesin e tyre ishete dhe Nexhat Behluli nga Bujnaca, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Behluli: Ne shqiptaret nga lugian ne Beograd dhe Nish ishim  simbolikisht, vetme si dekor ?!

Furmi i biznesmenëve serbë e shqiptarë në Nish nuk kishte aq rëndësi për biznesmenët shqiptarë nga komunat e Medvegjës, Bujanovcit dhe Preshevës,  pasi serbet vec bashkepunoujnë  me bizneset në Shqipëri dhe Kosovë, ka thene biznesmeni i njohur nga Bujanoci Nexhat Beluli i cili ihste edhe pjesëmarrës i ketij forumi.

Në forumin e biznesit të biznesmenëve serbë dhe shqiptarë në Nish, e cila u ndoq nga Kryeministri shqiptar dhe serb, Aleksandar Vucic dhe Edi Rama, nënshkruan një memorandum mbi themelimin e serbo-shqiptar Odës Ekonomike, selia e të cilit do të jetë në Tiranë.

Sipas të dhënave të paraqitura nga kryeministrat e të dy vendeve, tregtia totale midis Serbisë dhe Shqipërisë, në vitin 2015 arriti në 109.8 milionë euro. Eksportet në Shqipëri ishte 91.8 milionë euro, ndërsa importet nga Shqipëria 18 milionë.

Për tetë muaj të vitit 2016, shkëmbimi ka arritur në 77.8 milionë – Eksportet serbe në Shqipëri ishin me vlerë 60.5 milion dhe importet 17.3 milionë.

“Në forumin e biznesit në Nish u ndoq nga rreth 300 biznesmenë nga Serbia dhe Shqipëria… Unë kam marrë pjesë në organizimin e takimeve dhe si pjesë e një grupi pune në anën shqiptare. ”  tha Behluli.

“Pjesëmarrësit e forumit janë kompanitë private dhe shoqatat e ndryshme dhe sindikatave të firmave të ndryshme dhe kompani nga Shqipëria. Pas ngjarje të tilla duhet të jetë firma që shumë më e lehtë nga Nishi dhe Beogradi të bashkëpunojë me një firmë në Biznes forumin Tirana. Është e një rëndësie të madhe për niveli i të dy vendeve. Ka pasur biznesmenë nga Bujanoci dhe Presheva, te ftuar fatekqesisht vetem dekor apo vetem simbolikisht ” ka thne en fund biznesmenit nga Bujancoa Nexaht Behluli

 

 

 

SHPËRNDAJE