BIE BORË NË ZVICËR…DIKUSH FLET PËR DETI E DIKUSH PËR SKIJIME ( Foto)

Nuk është një prill, por muaji qershor, kur nga një ftoftë i madh ka rënë furfullimë shi e dëborë në  Zvicër në ukinedin që shkoi. Dëbora ka rënë në 1700 metra, veçanërisht në Grisons të Zvicrës perendimore, njofton agjencia informative “Presheva jonë” nga Zvicra.

 

Gjenevë, 20 qershor

Në perëndim të Ticino, shirat mesatarisht 100 mm në 18 orë, tha të hënën Meteomedia. Në OBERLAND Bernese, Lindore dhe Zvicrës Grisons, 30 mm janë matur. Reshje të tjera të rënda, Dëbora maksimale është ulur në masë të madhe në Alpe. Engadine (GR), fshat i Zuoz, në 1700 lm artësi, dhe ka zgjuar e hënja me dëborë fëmijët në shkolla me dorca e shall pështjellur përreth qafe.

 

Përderisa në pjesën gjermane të Zvicrës ende bëjnë fjajë për skijime, përderisa pjesën frankofone (Gjenevë) bëjnë fjalë për pushimet verore, se kah, ciles pllazhë do t‘ia mësyjenë sivjet..Madje edhe ne uikendin e kaluar buzë liqenin Leman në Gjenevës, për t’i përballuar vapës (23-30 gr.cel) pleqtë nën hije e të rinjtë në ujë, duke u larë në liqe, të cilët edhe rrezitesh në pllazhet e liqejve të Gjenevës..Ndac besoni e ndac jo, kjo është Zvicra e kontrasteve, Zvicra e katër stinëve mbrenda 24 orëve…ja edhe foto me poshtë të disa rajoneve në Zvicër të  mbulura me borë n’pikë tverës…

SHPËRNDAJE