nasssfPresheve, 26 qershor -Nga sot Sead Nasufovic   eshte Reis-Ulema i ri Bashkësisë Islame në Serbi. Nasufoviq ka marrë numrin më të madh të votave dhe besimin e sesionit të Asamblesë së Përgjithshme të mbajtur sot në Novi Pazar, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Emerimi i Prof.dr. Sead Nasufi, Reis-Ulema eshte pershendetur nga Presheva

nassshhAi arriti në këtë vend deri kohët e fundit, rrëzuar së fundmi Reis Ulema Adem Zilkic , i cili ka mbajtur këtë pozicion që nga viti 2007. Flitet se ky Zilkiqi ishte dallevergji i madhe dhe personi qe e kishte perzi leshin me do piuna te tij ne Luginen e Presheves duke perqare dhe fur shqiptaret ne konflikt.

Sead Nasufovic  u lind në vitin 1979 në Bijelo Polje, në Novi Pazar mbaruar medrese, i diplomuar në Fakultetin e Shkencave Politike në Sarajevë. Nasufovi është diplomuar në teologi islame, profesor i diplomuari islamit.  Ai është i martuar me katër fëmijë.

SHPËRNDAJE