Duke dënuar ashpër vrasjet e fundit në Maqedoni, në sheshin Helvetia të kryeqytetit zviceran në Bernë është mbajtur një demonstratë kundër dhunës dhe poltikës antishiptare sllavomaqedonase në FYROM, njofton agje cia informative kombëtare “Presheva Jonë”.  Dhjetra të rinj shqiptarët, kryesisht nga FYROM  protestuan kundër diskriminimit dhe racizmit sllavomaqedonas. Grupi i të rinjve mërgimtarë, drejtues të protestës, përmes një letre kanë protestuar edhe tek ambasada e FYROM në Bernë, ku ndër tjera është kërkour qëshkuip zyrtarë të heq dotë nga provokimet dhe politika antishiptare.

SHPËRNDAJE