Kryetari i Këshillit Nacional Shqiptarë në Luginën e Preshevës z.Galip Beqiri për agjencinë informative “Presheva Jonë” rreth themelimit të ahtuquajturit “këshill nacioanl serbë” në Bujanoc ka deklSruar se “kjo iniciativë është rezultat i politikës dështuese serbe dhe se tash ky grup i radikalëve serbë provon që përmes dofarë këshilla nacionalesh të provokoj dhe destabilizoj situatën në komunën  tonër e drejtuar nga shqiptarët.¨”  

Bujanoc, 6 qershor / AIK-Presheva Jonë

Sipas kryetarit të KNSH z.Beqiri kjo iniciativë e ketij grupi serbët i cili tubon në vete disa parti radikale, del mu në kohën kur në Bruksell po zhvillohet procesi i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë dhe spekulimet rreth ndarjes së Kosovës. “Kërkesat e ketij grupacioni radikalësh serbë, për ndraje nga shqiptarët nuk janë të reja..Ne ashtu kështu jemi të ndarë nga serbët në Bujanoc, sepse ata jnaë n ë shtetine ytre dhe jnaë më të pivligjuar, ndërsa ne të diskiminuar, ata janë më të avancuar të diskrimunuar si në punësim ashtu edhe në arsim kulturë e sfera të jetës politike dhe ekonomike e sociale..”

Megjithatë z.Galip Beqiri për agjencinë “Presheva Jonë”  shprehet se kjo iniciativë nuk i ndihmon as bashkëjetesës e as kerkesave të BE-së për bashkëpunim dhe demokraci. Përderisa Evropa sot ven ura bashkëpunimi e bashjetese mes popujve, keta eksrtremistë serbë sot përpiqen të vejnë ura të ndarjes,e cila politike e segregacionit eshte e njohur për ndërkombëtarët qysh në kohën e Millosheviqit. Prandaj edhe kjo iniciativë e ashtuquajturit Këshll Nacional serbë nuk dot ë këtë sukses e as përkrtahje jo vetëm nga lidershipi shqiptarë, por besoj as nga radhët e serbëve të modernizuar në komunën tonë të cilët janë të integruar mirë në adminitsrimin e komunes dhe bashkëqeverisjene  qytetit tonë në Bujanoc, pohon në fund z.Beqiri për agjencinë tonë.

SHPËRNDAJE