Preshevë, 15 shtator  -Hyp-zhdryp, qoje-hungje, shtinja-nxirrja, afroje-largoje, shkoj-erdh, hini-dul, zgjidhe-rrëxoje, ndreqe-prishe, lidhe-zgidhe..pra keto jane koalicionet tona mjerisht mash-mish..ne Luginen e Preshevës “thuprrat” e Skenderbeut pike e pesë, sa qe u desht te intevenoje Beogradi me mbajt “ren” për t’i  bërë tërbi “politikajt” ne Preshevë duke i zgjedhe organet e veta.

Kryeministrja serbe Ana Brnabiq i jep besimin  Shqiprim Arifin për kryetar të organit të përkohshëm të Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Persheva Jonë” duke ju referuar burimeve te Tanjug-ut (“Beograd: Vlada Srbije je odlučila da predsednik Privremenog organa u Preševu bude bivši predsednik opštine Šćiprim Arifi iz Alternativa za promene (AP)

Sipas vendimit të qeverisë anëtarët e organit të përkohshëm janë Shqiprim Arifi, Armend Aliu, Ardita Sinani, Ragmi Mustafa dhe Branko Trajkoviq.

Sipas emdiave serbe, këto emërime nga qeveria kanë ardhur pas bllokimit të kuvendit komunal dhe mosmbajtjes së seancave për tre muaj në mungesë të kuorimit.

Në bazë të ligjit për vetqeverisje lokale sekretari do ë zgjidhet nga anëtarët e organit të përkohshëm që do të ketë kompetenca të ngajshme me atë sekretarit të kuvendit komunal dhe ati të këshillit komunal.

Mjerisht ne Luginen e Preshevës “thuprrat” e Skenderbeut pike e pesë (kujto nje foto para fotografise se Skënderbeut ku neshkruan dy parti nje marrëveshje koalicioni) sa qe u desht te intervenoje Beogradi  me majt “ren” per t’i bere tërbi “politkajt” ne Preshevë duke i zgjedhur organetr e veta..

 

 

 

SHPËRNDAJE