Preshevë, 16 shtator  -Pas intevrnimit të Beogradit ne Preshevë, duke themeluar organet e veta në kete qytet, ka intervenuar Partia Demokratike e Nagip Arifit nga Bujanoca  duke themeluar degen e saj ne Presheve ne krye me Xhelal Mehmetin, kurse koorinator Agim Saqipi, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Partia demokratike dr. Ngaip Arifit dite e sa vie po  shtrinë aktivitet dhe deget e saj ne Lujginen e Preshevës. Se fundit PD ka “cenuar” integrieteti e Preshevës, pas lojrave politike te koaliconi ne stilin ndrq e prish  e hjiq kekrha, ka mabjtur mbedhjen  e parë konstituive e këshillit themelues të degës së PD –Preshevë.

Pas intervenimit te Beogradit në Preshevë, Interveneon PD e Ngaip Arifit duke themelkuar degen e partisë. Themelimi i subjektit më të ri politik në komunën e Preshevës vjen si pasojë e çrregullimit të situatës politike, duke reflektuar me shumë pakënaqësi dhe si rezultat i kësaj kanë nisur iniciativa të tilla.

Synimi dhe misioni i këtij subjekti është të ndikoj fillimisht në mënyrën e qasjes ndaj problematikave të ndryshme, pastaj me kohë edhe në bazë të përgjegjësive të shtyhen dhe drejtohen përpara proceset te cilat duhet të ndodhin për të ndryshuar sado pak gjendjen aktuale te brishte ekonomike, shoqërore dhe politike.

Xhelal Memeti ka iniciuar formimin e degës së Partisë Demokratike në Preshevë i cili gjatë hapjes solemne është shprehur se “do të jemë besnik i palëkundur drejt qëllimeve politike dhe përmirësimit të jetës së qytetarëve duke ofruar një bashkëpunim të plotë atyre që kanë prioritet qytetarin e komunës së Preshevës.”

Memeti ne vazhdim pa pohuar  se dega e Partisë Demokratike në  Preshevë do të jetë  vendi ku të gjithë të rinjtë e të rejat do të mundë ti paraqesin idetë e tyre nme favor te permismit te gjendjes dhe avancimit te proceseve. Këtë tubim e përshëndeti edhe kryetari i Partisë Demokratike, Nagip Arifi i cili theksoi se të gjithë partitë në Preshevë ika rivale e jo armike andaj ka ftuar për bashkëpunim të gjithë.

Në muajin qershor të vitit 2017 Xhelal Memeti përmes një konference për gazetarë ka njoftuar opinionin për dorëheqjen nga të gjitha fuksionet e Partisë për Veprim Demokratik.

SHPËRNDAJE