Presheve, 28 maj -Ne kohen kur po diskutohet dhe spekulohet per definimin e kufijve dhe “lufta e Thacit dhe Vucicit me deklarata te medhaja, njeri “Presheva eshte Serbi” e tjetri “Preshven do ta bashkoj me Kosoven” duket se Boegrdain ka shytre te investoj ne Luginene Preshvs per te deshmuar para Tiarnes dhe Prishtines, somdos para faktorit ndekrombëtare se “Lugina e Presheves jane territore te Serbisë”, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”. 

Trupi Koordinues i Republikes së Sërbisë për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ka shpallur një konkurs për fonde të destinuara për projekte të interesit publik në fusha te larmishme te këtyre komunave shqiptare. Mesohet se Konkursi është i dedikuar për shoqata të regjistruara dhe për projektet ku ju jane siguruar 2.5 milion din, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Shuma maksimale për të cilën organizata mund të konkurrojë është 350,000 dinarë. Paratë është menduar për financimin e projekteve me rëndësi publike në lidhje me krijimin e një klime të bashkëpunimit dhe mirëkuptimit të të gjitha komuniteteve që jetojnë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, promovimin e vlerave të BE-së dhe procesin e bashkimit me Serbinë në BE. Derisa Srbia pom intresohet politikisht dhe fianciarisht për Luginen e Presheves, deri tash nga Kosova e Shqiperia ende s’ka asgjë as politikisht e as ekonomikisht per te mbeshtetur Luginën,  perveq fjalëve?!..ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ne fakt as KJosova e as Sqhiperia nuk ekane harruar Luginene Preshevës ata viziojne Luginenm gati dy-trei here ne vjet për dkera e darka, per flija e pe rndonejk biznes, por deri tashe asnie cent nuk kane kontribuar per keto tri komuna shiptare ende nen Serbi?! ASta flasin për “bashkim” por ne fakt nuk kupton asjkuish se si mund te bashkohen me Kosbe, kur Kosva nuk ehste ne gjendja tju siguroj nje abetare apo nje qate per nxensit e shjkollave te cilat Serbia qe dhjete vite per cdo vjet ju siguron?!

Fondet janë të destinuara për të inkurajuar dhe projekte në fushat e kulturës, aktivizmit rinor, zbatimin e projekteve të të rinjve dhe përfshirjen e të rinjve në këto komuna në shoqëri në nivel rajonal, lokal dhe kombëtar.

E drejta që të ketë aplikimet dhe ato shoqata që propozojnë projekte në fushën e luftës kundër diskriminimit, duke inkurajuar edukimin e popullsisë, përfshirë arsimin joformal, si dhe afrimin e të rinjve nga Presheva, Bujanoc dhe Medvegjë me kolegët nga pjesë të tjera të Serbisë, dhe më shumë.

SHPËRNDAJE