Preshevë, 18 nentor  -Që nga fillimi i vitit komuna e Preshevës dhe Bujanocit nuk kane mekanizëm për të rregulluar largimin e qenve dhe “kuckave” endacak nga rrugët e qytetit. Sipas shefit të ambulancës së veterinarisë në Preshevë Dr. Dragan Nedelkoviq, qentë endacak po transferohen në qendrën e strehimit në Bujanoc, në mungesë të një qendre në Preshevë, njfton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

Kali pa frena kemi degju e kemi pare, por jo qene lidere pe frena, qe fatkeqesisht mund te gjesh edhe keta në Preshevë

Për këtë problem i cili drejtpërdrejt rrezikon Preshevën dhe Bujanocimn, simdos fmemijet ne shkollan eoret ehershme te mengjesit dhe që është çdo ditë më i madh, qeverive lokale dhe qendra veterinarisë akuzojnë njëra tjetrën.

Nga ana tjetër, sikru zyrtaret e Preshevës ashtu edhe zëvendës kryetari i komunës Stojança Arsiq hedhin poshtë akuzat dhe thekson se kjo apsolutisht është bërë në përputhje me ligjin dhe për këtë arsye dy herë gjatë këtij viti janë shpallë edhe tenderë në të cilën qendra e veterinarisë e cila deri atherë është marrë me këtë problematikë, nuk është paraqit fare me ofertën e saj.

Kali pa frena kemi degju e kemi pare, por jo qene lidere pe frena, qe fatkeqesisht mund te gjesh edhe keta në Preshevë. Videoja pashte eshte e “Presheva Jonë” e vjedhur nga Klan Kosova:

SHPËRNDAJE