usiaiddPreshevë, 4 shattor  -Kreu i UNHCR-së në Serbi Han Söder Friedrich ka thënë se Serbise jane dhuruar më shumë se dhjetë milionë dollarë per cka ministri serb Aleksander Vulin eshte ndier krenar, por o edhe autoritet lokale te Preeshvës. Beogradi “harron”, por Amerika s’harron.. Pe fillim Presheva merr  10.000 $ nga USAID, njofton  agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Lugina e Presheves edhe pse i hapi dyert dhe ju dha buke e uje mbi 500 mije (gjysem milioni) emigrantëve te cilet shkelen keto vendbanime shqiptare pos nje falemnderimi nuk kane marru asnje finik nga Beogradi jo se jo por as nga nderkombëtaret. n eafkt nderkombëtarwet sikru UNHCR ka dhuruar miliona euro ne Boegrad, por dukert se Preshve s’u ka rene as n dhëbe asgje nga atje. Beogradi “harron”, por Amerika s’harron. Themi kesntu sepse USAID ka vendosur te ndihmoj Preshevën,  për gazepin që e panë me emigrantët, njfotn agejncia e lajemeve “Presheva jonë”

Projekti synon ngritjen e kapaciteteve të qeverive lokale për t’u marrë me situata të krizës përfshin punuar me rreth 500 vullnetarë dhe 25 organizatave joqeveritare

Përkrahja e projektit për disa qeveri lokale, perfshire ketu Presheven ka të bëjnë me krizën e refugjatëve, si dhe situata të tjera emergjente, do të zbatohet në kerot komuna. Mbeshtrja nga USAID  perfshine edhe Preshevën,  projekt ku nga Fondacioni “Ana dhe Vlade Divac” zbatohet me mbështetjen e Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID)

Projekti synon ngritjen e kapaciteteve të qeverive lokale për t’u marrë me situata të krizës përfshin punuar me rreth 500 vullnetarë dhe 25 organizatave jo-qeveritare dhe shoqërisë informale.

Mesohet se vlera e gjithë projektit të titulluar “Mbështetja e komuniteteve lokale në përgjigje të krizës së refugjatëve” do të zgjasë 18 muaj dhe vlera e saj është 700,000 $ . Pas trajnimit dhe të kryer vlerësimin e nevojave dhe kapaciteteve të komunave, shtatë qeveritë lokale do të marrin grante të 10.000 $ për blerjen e pajisjeve adekuate për përgjigje emergjente

SHPËRNDAJE