telleeffPreshevë, 5 tetor –Para Serbisë, kur është fjala për Kosovën,  ju është vendosur një ultimatum të rëndë dhe serioz, siç i “kërkohet të heqë dorë pronë e Telekomit të Serbisë në krahinë”  tha drejtori i Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq, duke shtuar se Beogradi dhe të dielën duhet të vendosë nëse pranimin ose mospranimin “marrëveshje groteske projekt për telekomunikacionin.” njofton  agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar mediave serbe.

 

Djuric u tha gazetarëve se në bindjen e tij të thellë se ultimatum është e papranueshme, dhe kjo nuk vjen si një negociator, nuk serb nuk mund të pranojë që Serbia të heqë dorë nga pronat e tyre në Kosovë, bëri të ditur se në qoftë se qeveria, e cila pa rezerva mbështet, megjithatë, vendos ndryshe të jetë e detyruar për të lënë postin e kryenegociatorit me Prishtinën dhe Drejtori i Zyrës për Kosovë

“Nga ne është kërkuar që të heqë dorë pronën tonë kur bëhet fjalë për telekomunikacionin, por edhe shumë më keq të jetë një dokument i heqjes dorë i pasurisë, kur është fjala për të Telekom Serbia pajtohen me faktin se të gjitha pasuritë tona në Kosovë nuk është e jona, por i takon institucioneve të vetëqeverisjes, paligjshme, vendi mashtruese në Prishtinë “, ka thënë Gjuriq, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Sipas tij, Qeveria e Serbisë kanë qenë diskutime serioze dhe të vështira rreth asaj se si për të vazhduar në këtë drejtim.

“Unë jam i bindur, edhe pse unë duhet të them se ne të gjithë luftuan së bashku për të bërë argumentet tona në bisedime me përfaqësuesit e BE-së dhe përfaqësues të Prishtinës kapërcyer se këto kushte nuk janë të pranueshme”, ka thënë ne fund Gjuriq.

SHPËRNDAJE