Prokuroret italiane kane thirrur per deshmi kryeministrin Silvio Berluskoni. Sipas nje shkrese te dale sot nga prokuroria e Milanos, kryeministri Berluskoni duhet te paraqitet me 21, 22 ose 23 janar per te dhene shpjegime per raportin e tij me vajzen e quajtur Karima El Mahroug e njohur si Rubi.

Prokuroret kane pretenduar se Berluskoni e ka paguar vajzen per te kryer mardhenie seksuale kur ajo ishte ne moshen 17 vjece, por avokatet e kryeministrit kane thene se agje ne keto akuza nuk eshte e vertete.

Sipas prokuroreve, Berluskoni e kishte shfrytezuar poziten e tij si kryeminister per te liruar vajzen e cila ishte arrestuar ne Milano per nje veper penale.

Avokatet e Berluskonit kane thene se kjo eshte nderhyrje e rende ne jeten private te kryeministrit dhe loje politike nga qarqe te caktuara te gjyqesorit.

SHPËRNDAJE