gjihhBruksel, 7 dhjetor -Një serb dhe dy shtetas të Kosovës janë të akuzuarit për “pjesëmarrje në një grup terrorist” të mërkurën nga gjykatat belge, të cilët janë të dyshuar për rekrutimin e luftëtarëve për në Siri dhe ka mbështetur financiarisht grupin e Shtetit Islamik (EI), njofton “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te autoriteteve belge.

Xhihadistët e rinj në Evropë hedhin poshtë deklaratat e ministrit të Thaçit. Skender Hysenit  apo MPB të Kosovës se “nuk ka kosovar më për xhihad”

Të tre burrat ishin në mesin e tetë personave të arrestuar në nëntë bastisje të kryera të martën në qytetet belge, Bryzh dhe Saint-Nicolas dhe Schaerbeek, një komunë e Brukselit.

“Egzona K.”, 23 vjeç, serbe e nacionalitetit serb, “Kastriot”, 23, nga kombësia kosovare dhe Mahid D., kosovar, 27, u akuzuan për “pjesëmarrje në një grup terrorist “dhe u mbajt i ndaluar, sipas një deklarate nga prokurorët federalë.

Pesë persona të tjerë janë “liruar pas dëgjimit të plotë”, burimi, i cili tha të martën se “asnjë armë apo eksploziv” ishte zbuluar gjatë kontrolleve.

Belgjika mbetet në një gjendje gatishmërie “nivelit 3” (kërcënimi “të jetë e mundur dhe të mundshme”), në një shkallë nga 4, më shumë se tetë muaj pas sulmeve që kishin qenë 32 vdekje në aeroport dhe në Metro Bruksel më 22 mars. Këto sulme, si ato të kryera 13 Nëntor 2015 në Paris, ishte marrë nga ISIS.

SHPËRNDAJE