sdercvcrimmBruksel, 24 nentor  -Mediat e Belgjikës raportojnë se sot eshte shpallur verdikti per fajtorë të akuzuarit serbë për vrasjen e veprimtarit të çështjes kombëtare shqiptare, Enveri Hadrit. Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar nga mediat belge se Andrija Draskovic, Bozidar Spasic dhe Veselin Vukotic të njohur disi vrases serb te partriotit  të shquar nga Kosova Enver Hadrit,

Më 25 shkurt 1990, rreth orës 16:30, Hadri ishte në veturë kur u ndez drita e kuqe në semafor. Një makinë kalon pranë, nga ku vijnë të shtënat me armë drejtë tij. Hadri ishte 49 vjeç dhe vdiq në vend nga plumbi në kokë.

Hetimet e autoriteteve belge që kanë zgjatur me vite, kanë ardhur në përfundimin se krimi ishte bërë nga shërbimet sekrete jugosllave, në bashkëpunimin me nëntokën e Beogradit..

Andrija Draskovic, Bozidar Spasic dhe Veselin Vukotic u dënuan në Belgjikë me burgim të përjetshëm për vrasjen e Enver Hadrit 1990, raportojne agjencia e  lajmeve “Presheva jonë” , duke iu referuar belge.

Juria e gjykatës penale në Bruksel shpalli vendimin për tre të dyshuar për vrasjen e Enver Hadrit, të cilat janë Bozidar Spasic, Andrija Drashkoviq Veselin Vukotiq dhe u dënua me burgim të përjetshëm, transferon mediat belge.

Vukotic dhe Draskovic u dënuan si autorë të drejtpërdrejtë, një Spasiq si organizator i vrasjes. Në lidhje me këtë gjykim vendoset nga 12 jurors të cilët janë të ngarkuar me gjobën më të lartë të vendosur, pa marrë parasysh rrethanat lehtësuese,

Enver Hadri u vra në shkurt të vitit 1990. Hetimi tregoi se kjo ishte një vrasje politike Hadri, ish-president i Lëvizjes për të Drejtat e Njeriut, të organizuar nga policia sekrete.

Motivi ishte, sipas aktgjykimit, politikisht, sepse Hadri të mbrojtur interesat e shqiptarëve të Kosovës dhe mbrojti pavarësinë e Kosovës.

Në momentin kur u vra, Hadrit në xhep iu gjet lista prej 32 shqiptarëve që ishin vrarë rishtas nga Policia serbe në manifestimet paqësore në përpjekje për të mbrojtur autonominë e Kosovës.serbcrim

SHPËRNDAJE