Banka Qendrore Evropiane ka dhënë edhe 530 miliardë euro kredi me interes të ulët për 800 banka anembanë Bashkimit Evropian,

Kreditë kanë për qëllim të ndihmojnë lehtësimin e krizës në Eurozonë, si dhe të përmirësojnë likuiditetin e bankave.

Kjo është hera e dytë që Banka Qendrore Evropiane ka ofruar kredi të tilla trevjeçare; rreth 489 miliardë euro janë lëshuar dhjetorin e kaluar.

SHPËRNDAJE