Gjeneve/OKB, 18 dhjetor (AIK-Presheva Jone)

 

 


Sekretari i pëgjithshëm i OKB-së, Ban Ki Moon ka thënë se është i vendosur që misioni në Bregun e Fildishtë, UNOCI, “të vazhdojë mandatin e tij, të vazhdojë të monitorojë dhe dokumentojë çdo shkelje të të drejtave të njeriut, nxitjen e urrejtjes dhe dhunës apo sulmet ndaj paqeruajtësve të OKB-së”. Paqeruajtësit e OKB-së do të mbeten në Bregun e Fildishtë për të përmbushur mandatin e tyre pavarësisht thirrjeve të presidentit në detyrë Laurent Gbagbo që të gjithë helmetkaltërtit të largohen nga vendi.

 

SHPËRNDAJE