Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bamir Topi i akordoi Ali Aliun (Pas vdekjes) Medaljen e Artë të Shqiponjës me motivacionin: “Për veprimtari të pareshtur atdhetare, në mbrojtje të të drejtave kombëtare dhe njerëzore të popullit shqiptar të Kosovës. Medalja e artë e shqiponjës i dedikohet vendasit tonë preshevarë të ndjerit Ali Aliu për kontributin e tij atdhetarë nën represionin e egër shtetëror shovinist, duke u bërë shembull frymëzimi për brezat e rinj të Kosovës.

SHPËRNDAJE