Nga mision i maqedonas në KB në Gjenevë sot i kanë  pohuar agjencisë “Presheva jonë” se as ne nuk dime gjë reth këtij demisonimi  i papritur, që sipas tyre tërheqja e papritur e ambasadorit Pollozhani ka shkaktuar rrumëjë në diplomacinë maqedonase.  

 

Gjenevë/OKB, 27 janar/AIK-Presheva Jonë

Tërehqja e papritur e ambasadorit të Republikës së Maqedonisë nga misioni këtij vendi në OKB ka shkaktuar sa shqetësim  po aq edhe rrëmujë. Tham shqetësim, sepse ai kishte një rrespekt të madh si nga diplaomtet ketu në Kombet e Bashkauar në Gjenevë po ashtu edhe nga komuniteteti shqiptare në Zvicër. Lidhur me ketë tërheqje të ambasadorit Pollozhoni nga Kombet e Bashkuaar në Gjenevë s ‘ ka ende asnjë fjalë nga qarqet zyrtare diplomatike qofshin nga OKB apo Shkupi zyrtar.

 

Nga misionini maqedonas në Gjenevë sot i kanë  pohuar agjencisë “Presheva jonë” se as ne nuk dime gjë reth këtij demisonimi  i papritur, që sipas tyre tërheqja e papritur e ambsadorit Pollozhani ka shkaktuar rrumëjë në diplomacinë maqedonase. 

Burimet nga struga kanë noftuar agjencinë tone se shkaku i tërhqjes së amabsadorit pollozhani nga diplomacia është  arsimi dhe familja. Për rolin dhe kontrbutin e tij si ambasador dhe si peronalitet i arsimit ai e kishte pohuar disa here në intervistat  dhënë AIK “Presheva jonë”. Do theksuar se Aziz Pollozhani ish-minitsër i arsimit në Maqedoni (PDSH) në krye të ambasadorit të Maqedonisë në Kombet e Bashkuara në Gjenevë gjendet që nga viti  2009.

SHPËRNDAJE