Dominique Strauss-Khan është dorëhequr nga posti i tij si shefi i Fondit Monetar Ndërkombëtar.  Ai ka njoftuar bordin drejtues të FMN-se nëpërmjet një letre zyrtare, e cila daton në 18 maj. “Me shumë trishtim dhe dhimbje ju prezantoj dorëheqjen time”, shkruan Strauss-Khan, dhe shton se “me këtë veprim po mbroj institucionin të cilit i kam shërbyer me ndershmëri dhe përkushtim”.

Ndërkaq FMN ka njoftuar nëpërmjet një komunikate se shumë shpejt do të nisë procesin e selektimit të drejtorit të ri të përgjithshëm të institucionit financiar, por për momentin, John Lipsky do të jetë në krye të Fondit Monetar Ndërkombëtar. Por urime depoloamtike dhe ne kanclelaritë ndërkombëare ne Brukselle, Paris e Gjenvë flitete s ene krye te Fondtit Moentar Ndërkombëtar është e reja 31 vjeqare Aurélie Trouvé, nje ekonomiste  e njohur në Francë

Në fakt edhe Christine Lagard, ministreshe aktuale e ekonomimise ne France, eshte po ashtu ne listen e kandidateve per te qene ne krye te Fondit Monetar Ndërkombëtar. Por per ket te fundit dmth për Lagarrd, zonjusha Aurélie Trouvé ka deklaruar se « kjo eshte edhe me e keqe se ai DSK.ja.. »

SHPËRNDAJE