Image result for Saša JankovićPresheve, 10 dhjetor  — Do përkujtuar se sot me 10 dhjetor është dita ndërkombëtare e te drejtave te njeriut ne botë. Jankoviç: Shteti shkel të drejtat e njeriut (“Janković: Država gazi ljudska prava”) është ky titulli i gazetës se Beogradit Danas (FoNet), duke u referuar një bisedës me Sasha Jankoviç, lideri i Lëvizjes së Lirë Qytetarëve (PSG), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”. Kur është fjala këtu, Jankovic ka plotësisht te drejte, nëse kemi parasysh diskriminimin e shqiptareve ne Luginën e Preshevës, kërcënimet dhe ndjekjet e gazetareve, me metoda te ndryshme te kërcënimeve.. për çka janë te njohura tashme edhe ndërkombëtarët (Reporters sans Frontieres, FIJ, BE ne Burskel, pastaj Interpol , OSBE etj..) etj…

Ne shume vende botërore dhe ne Evrope kjo ditë shënohet qofte me protesta apo aktiviteteve te ndryshme. Por ne Luginën e Preshevës deri ne këto qaste asgjë ne këtë Dite ndërkombëtare, madje as me nje raport formal, edhe pse ky rajon konsiderohet mjedisi me i diskriminuar ne këtë pjesë te Evropës edhe pse ne komunat drejtohet nga kryetare shqiptare madje ne rajon ka edhe OJQ (ONG) e këshilla qe merren me te “drejtat e njeriut” por heshtja e tyre është e pa kuptueshme (apo duket se Beogradi mire i ka “disiplinuar” liderët) derisa një zyrtar i larte serb ne Beograd merr guximi dhe e thotë troç se: Jankoviç: Serbia shkel të drejtat e njeriut. (Država gazi ljudska prava), ka shkruar sot agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

 

Srbija je zemlja u kojoj se ljudska prava gaze svaki dan…

Sipas gazetës Danas “Serbia është një vend ku të drejtat e njeriut janë shkelur çdo ditë dhe ky sistem e bën shtetin, ka thënë lideri i Lëvizjes së Lirë Qytetarëve (PSG) Sasha Jankoviç në Ditën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut dhe paralajmëroi se të gjithë e Serbisë u bë i prekshëm.” Serbia është një vend ku të drejtat e njeriut janë shkelur çdo ditë dhe ky sistem e bën shtetin, ka thënë lideri i Lëvizjes së Lirë Qytetarëve (PSG) Sasha Jankoviç në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut dhe paralajmëroi se të gjithë e Serbisë u bë i prekshëm. “Nuk ka asnjë grup të popullsisë, të moshuarit, të rinjtë, të papunët, fëmijët, gratë, të cilët në Serbi nuk është e kërcënuar dhe të drejtat e të cilëve janë shkelur në baza ditore,” tha Jankoviç tha gazetarëve në rrugën Knez Mihailova, ku aktivistët diskutuar me qytetarët. Politika është ajo që na çoi çdo ditë në shkeljen e të drejtave të njeriut, tha ai dhe kujtoi se PSG u formua duke avokuar për të drejtat themelore, për liri dhe barazi. “Ne duam të jetojmë në një vend të lirive dhe të drejtave, jo bamirësi në vend”, tha ai dhe theksoi se pensionistët privuar nga e drejta e tyre njerëzore për t’i dhënë atyre disa lëmoshë sot. Sipas tij, politika na ka çuar në pasiguri për sot dhe nesër, dhe pa ndryshimin e politikës dhe ata që e udhëheqin, nuk mund të jetojmë si një botë normale. Jankoviç hodhi poshtë pretendimet se PSG nuk kishte listë për zgjedhjet dhe për këtë arsye nuk dilte në Mionica dhe Kostolac

 

 

SHPËRNDAJE