le3mjaaMedvegjë, 20 maj  -Dje me 19 maj, nje dite para kohe,  Medvegje ka shënuar ditën e “çlirimit” të qyteti, por per shkaqe private te kryetarit Kryetari Nebojsa Arsic, kjo dite zyrtare u mbajt me heret?!, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ftohet shiptaret robëruar te vestojne diten e “crimit” ne Medvegjë. Diskrimini  total. në gjtha seferat. Gjuha shqipe nuk rrespektohet !

meedvdd111Të gjithë deputetët shqiptarë bojkotuan ceremoninë e djeshme me rastin e komunës së Medvegjës.  Këtë shqiptaret e jusitifkojne se ende nuk janë të cliruar, ju mungon liria, ndihen te shtypur dhe diksrimnuar, te ndjekur ndaj te cileve po zhvillohet spastime etnike, ku nuk rrespktohet as gjuha shipa apo degjuhësia. ne te cilin qytet dikur shqiptaren ishin shumice, ndersa sot pakicë,  njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Anëtarët e bordit të Partisë për Veprim Demokratik (PVD) në Medvegjë Kuvendit Komunal, të cilët janë në koalicionin qeverisës me SNS, bojkotuan ceremoninë me rastin e Ditës së Komunës për shkak se ata janë të pakënaqur me punën e deritanishme të Presidentit të asaj komune Nebojsha Arsiq

 

Zyrtarët e  PVD-së i kane thne  “Presheva Jonë”  se ne ektre qytet shiptaret ndjehn te diskiminuar, madje dhe en adminsitarte,. ku  një numër i madh i shqiptarëve të regjistruar jane me “adresë fiktive”, pas nje ser kontrollesh t epolcise serbe ne rajon

 

Prandaj, thonë ata, nuk mund të ushtrojnë të drejtat e tyre si qytetarë të tjerë të Serbisë, të tilla si regjistrimi i veturave. Megjithatë, marrja e statusit të “adresës fiktive” nuk do të thotë fshini nga listën zgjedhore.

PD tha se ata bojkotuan ceremoninë për shkak se kryetari nuk ka marrë në konsideratë  kërkesëat tona.

Seanca ceremoniale e përfaqësuesve shqiptarë morën pjesë vetëm Ndihmës Kryetari i Komunës së Medvegjës Leme Xhema

Në pjesën serbe të koalicionit qeverisës në Medvegjë argumentojnë se ky bojkot është i lidhur me bisedimet për t’u bashkuar me këshilltarët e qeverisjes vendore.

Medvegje ka shënuar ditën e “çlirimit” të qyteti, por per shkaqe private te kryetarit Kryetari Nebojsa Arsic, kjo dite zyrtare u mbajt me heret?!, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE