Medvegjë, 11 shkrut -Arsic ka thënë në një intervistë për “Kurir” se Medvegja (e banuar tash vetem me 10 për qind e shqiptarë, fale spastrimit etnik realizua me sukses nga Beogradi) nuk mund të klasifikohet në Luginën e Preshevës, sepse ajo i takon Jablanicë dher se qenka shume larg nga Presheva dhe Bujanoca ne nje distance prej 160 km?!

 

Analistet nga Presheva: Nese Medvegja nuk qenka Luginen e Preshevës, atëhere qenka Kosovë meqe ka Prishtinen afër vetem 39 km 

“Ne klasifikohen shpesh në Luginën e Preshevës, të cilat ajo është absolutisht e vërtetë, duke pasur parasysh se ne jemi në rrethin e Jabllanicës dhe 180 kilometra nga Presheva dhe Bujanoci,” tha Arsiq. (Nebojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, koju Albanci često svojataju i lociraju je kao tzv. Preševsku dolinu i nikako ne treba svrstavati u Preševsku dolinu. I 160 kilometara udaljeni od Preševa i Bujanovca..)

Nga Presheva dhe Bujanoci ne jemi gjeografikisht të largëta rreth 160 kilometra, dhe situata politike në vendin tonë është krejt e ndryshme nga ato dy komuna, kështu që unë mund të them të gjithë se Medvegja është në Jabllaninë e Epërme, jo në të ashtuquajturën Lugina e Preshevës, që Medvegja është dhe do të mbetet pjesë Serbia qendrore “, tha Nebojsha Arsic. (Od Preševa i Bujanovca smo geografski udaljeni oko 160 kilometara, a politička situacija kod nas je sasvim drukčija nego u te dve opštine, pa mogu da poručim svima da je Medveđa u Gornjoj Jablanici, a ne u takozvanoj Preševskoj dolini, da Medveđa jeste i ostaće deo centralne Srbije“, rekao je Nebojša Arsić”)

Dmth sipas Arsic as Kaliningradi (1252 km larg Moskes ) nuk qenka Rusi?!.. Nese do te degjonte presidenti rus Putin kete “zbulim” te kryetarit te Medvegjës do t’i reagonte sepse edhe Kaliningradi mne Mosken ka jo 180 km largesi, por 1252 km, pro quhet Rusi?!

Nga kjo qe thote Arsiq Medvegja qenka pjese e Kosovës sepse Medvegje-Prishtine ska me shume se 39 km. Arsic ndoshta mund te kete te drejte se “Medvegja nuk eshte Lugine e Preshevës” qe sipas logjikes se tij ajo qenka pjese e Kosoves bashke em Bujanocitn dhe Preshven te cilat treva shqipatre skane me shume se 160 km me kryeqytetin e  shtetit amë Prishtinën, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në Medvegjë, siç theksoi nga serbët një shumicë absolute, por në lidhje me këtë fakt dhe distanca gjeografike, nuk sheh arsye pse shiptaret pretendojne tra lidhin me Luginen e Preshevës. NUk eshteb kjo hera e apre e Nebojsa Arsi qe ben pervokon shiptaret dhe ben loje fjalësh madhje flet edh ene kunderhstim te mediave te Beogradit dhe presidenteve serb te cilet gjthnje Medvegjen e kane quajtur Lugina e Presheves.

“Nese i shikojm egjerat me km,  dhe nese Medvegja nuk qenka Luginen e Preshevës, siq thoe ky Arsici, atëhere Medevgja qenka Kosovë meqe ka Prishtinen afër vetem 39 km..” kane thëne analistet nga Presheva për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE