pollllLonder, 21 gusht  -Kosova ne trannzicion, viteve te fundit, duket se eshte shndrruar ne nje nje “shesh” i pershtatshem tashme jo vetem ite krimineleve, korrupcionit por edhe i prostituva dhe  pedofileve evropian te cilet ose fshihen ose vazhdojne “aktivitetet” e tyre

Prifti britanik katolik akuzuar për abuzimin seksual të fëmijëven ne Kosove  eshte arrestua soit në aeroportin e Londrës, pas pesë vitesh në arrati. Pedofili  katolilik “kosovar”  pas pese vitesh  ne ilegalitet, eshte kapur  ne Londer nga policia e krytarit musliman Sami Khan, njfotn agjencia e lajemeve “Presheva jone” duke ju referuarmediave boterore.

Prifti britanik ishte arrestuar në Kosovë ku fshihej pas një fletë arresti evropian lëshuar nga Britania e Madhe. Ai gjendej në burg në Kosovë dhe drejtësia kosovare kishte refuzuar dy herë ekstradimin e tij. Kosova thoshte se akuzat që i bëheshin atij ishin vjetruara.

Autoritete kosovare nuk ishin të gatshme të komentonin kthimin e priftit në Britani të Madhe e as arrestimin e tij. Edhe policia londineze tha të mos dinte nëse kthimi i prifti ishte rezultat i marrëveshjes me Kosovën ose nëse Soper ishte kthyer në Londër me kokë në ve.

Ai ishte fshehur që nga lirimi i tij në vitin 2011, para se të akuzohej për abuzimin seksual të fëmijëve, që datojnë në periudhën kur ai ishte një mësues në shkollën “St Benedict’s School”, një institucion katolik private në Ealing Abbey në perëndim të Londrës.

Soper akuzohet të ketë shpërdoruar seksualisht me pesë nxënësit e tij.

Tani për tani nuk dihet nëse arrestimi i pedofiliut broitanik Soper  eshte rezulatat i marrveshjes se autoriteteve gjyqësore te  Britanisë së Madhe dhe Kosovës.ppedofkatolit

SHPËRNDAJE