Kësaj radhe prangoset i aksionit policor “Morava” eshte  Nehat J (1965) nga Rahovica e Preshevës

Preshevë, 7 nëntor/ AIK-Presheva Jonë

Gjatë një akcioni “Morava”  policia e Vranjë në bashkëpunim me atë të Preshevës kanë dorëzuar gjykatësit hetues në gjyqin e lartë në Vranjë Nehat J (1965) nga Rahovica e Preshevës i cili dyshohet të jetë i implikuar  në prodhim dhe distribuim  të substancave narkotike, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

Sipas mediave lokale, buyroja e  MUP nga  Republika e Serbisë është thënë se në kuadër të akcionit “Morava”  policia e Vranjë kanë dorëzuar Nehat J (1965) nga fshati Rahovicë, komuna e Preshevës, ne gjykatën ehetuesisë për shkak të dyshimeve  se ai ka bërë vepër penale, prodhim dhe distribuim të substancave narkotike. Siaps të njetave burime Nehat J.  duket se gjatë tetorit të këtijë viti nga personi ende i paidentifikuar ka siguruar mariahuanë i cili ne vendbanimin e tij ka bërë procesin e përgatitjes për shpërndarjen  e drogës.

Gjatë bastisjes në shtëpinë e të dyshuarit në Rahovicë policia hetimore  ka  hasur në 3 kg. material bimor që dëshmohet si produkt i marihuanë, si dhe 15 mililitër metadon dhe 17 kapsula të barit ksanax. Pas marrjes në pyetje të dëshuarin e kanë paraburgosur  me 30 ditë heqje lire. Ky është rasti i gjashtë të askionit te”policsë në Lujginëne kapjen e drogës, aps arsti të fundit në depce, muajin e kaluar  ku ishte konfiskuar nga doganjërtë një cantë me dorogë në autobusin e linjës Gjilan-Preshevë. Zbulimi rastit të funit dëshmon se policia ditëve të fundit i kas shpallujr luftë trafikantëve dhe  “biznesit” me drogë në Luginën e  Preshevës / agjencia PJ.

SHPËRNDAJE