Aargau 1 mars  -Kosovari e kërcënoi dy policët zvcieran në Murgenthal (AG) me një drapër dhe sëpatë eshe akuzuar nga gjyktat hlevtike pe¨r tentim varsje. Procedura kundër dy oficerëve që kanë përdorur armët e tyre, ajo ishte klasifikuar,  njfton agjenfdia e lajemeve “Presheva jonë” nga Zvucra, duke ju referuar buirmev polcore nga kantoni i AG.

Dy policë u përdorur në mënyrë legjitime armën e tyre, tha të hënën prokurori i kantonit të Aargaut. Hetimi tregoi se të dy oficerët qëlluan në situatë vetë-mbrojtjes për mbrojtje.

Kosovari është akuzuar për tentim vrasje, përpjekjet mundësisht të plagosur rëndë dhe kërcënimeve të dhunës dhe kundërsulme autoriteteve dhe zyrtarëve. Në bazë të një raporti psikiatrik, prokurorët zbuluan se përgjegjësia e njeriut është zvogëluar. Prandaj ofron matje të palëvizshme në vend të një dënim prej dy vjet e gjysmë burgim.

Rasti daton në 27 qershor, 2016. Policia ishin në kërkim të një njeri i cili ishte kampe pa leje në natyrë. Dy oficerët kaluan kosovar dhe u përpoq për të biseduar me të. Njeriu, i cili jeton në zonën e Lucernit, atëherë kërcënuar dy oficerë me një sëpatë dhe një drapër.

Patrulla thirrur në përforcime. Kosovari iku dhe pesë policë vazhduan. Njeriu papritmas u ndal, u kthye dhe filloi të ecë në drejtim të agjentëve, duke ngritur sopatën e tij dhe drapërin e tij.

Policia pari u përpoq për të neutralizuar atë me llak piper. Njeriu nuk ka reaguar, dy oficerë të shtënë disa herë. Kosovari u godit në krahun e majtë dhe kofshën e djathtë. Ai kishte një operacioni pas arrestimit të tij.

SHPËRNDAJE