Tessin , 25 shkurt  –Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ne konakt me polcine ka mesuar se rasti vazhdon të rritet. Lidhur me korrupcionin ne Tessin sot po ashtu një person tjeter eshte arrestua. Ky është një zviceran (40 vj.)  me origjinë kosovare, me banim në rajonin Bellinzona.

 

Rasti i korrupcionit të tre nënpunësve pranë Zyrës së Emigracionit në Tessin (Zvicër), të dyshuar se kanë ofruar Vizën B për punonjësit e firmës së ndërtimit Aliu Big Team në pronësi të shqiptarit Patriot  A., 25 vjeç, kundrejt shumave të parave ka vijuar me arrestime dhe skandale tjera shkruan media zvicerane, tranmeton agejncia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

Dy arrestime të reja u zhvillua ne fund te kesja jave në lidhje me rastin e korrupsionit që përfshin migrimin Departamentit të Ticino. Deri tash  njëmbëdhjetë persona ne lidhje mew ket afere jane rrestuar dyshuar për vjedhje, korrupsion dhe shkelje të ligjit federal mbi të huajt.

Tre zviceranët e arrestuar janë dy 28 vjeçarë dhe një 23 vjeç, njëri prej tyre futbollist në ligën e dytë zvicerane C.S. (28), tashmë i suspenduar. Megjithatë gjatë ditës së hënë janë kapur edhe tre persona tjerë: Një 44 vjeçar italo-zviceran, një 49 vjeçar dhe i treti është 24 vjeç, të tre të dyshuar per koorupcio dhe abuzim te detyrës.

Drejtori i sigurisë në Tessin, Norman Gobbi (Lega) përpara mediave shprehu zhgënjimin nga ky lloj i shpërdorimit të dhënies së vizave B kundrejt 1000 frangave. “Do përpiqemi maksimalisht për zbardhjen dhe transparencë më të madhe për ngjarjen,” premtoi ai. Nuk eshet kjo hera e pare qe perosona nga Kosov, nese kujtojme aferen e Gjeneves ku  u arrestuan disa shqiptare te clet u kapen nga polcia me qindra viza -B- fallce?!

Përveç Patriotit është arrestuar edhe vëllai i tij dhe një turk, të dy 27 vjeçarë.

Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ne konakt me polcine ka mesuar se rasti vazhdon të rritet. Lidhur me korrupcionin ne Tessin sot po ashut një person tjeter eshte arrestua. Ky është një zviceran (40 vj.)  me origjinë kosovare, me banim në rajonin Bellinzona. Nje zyrtar zviceran për “Presheva Jonë” lidhur me korrupcionin ka pohuar se “Merre me mend, kur kosovaret korruptohen ne punë të shtetit helvetik, po në Kosovë !?. Ndryshe Kosova nuk do te figuronte ne listat e nderkombëtareve, ne vendet e  para me të korruptuara..”

Personi është një i afërm i ngushtë i dy vëllezërve të arrestuar në fillim të hetimeve, më 7 shkurt. Ai është i dyshuar për trafikimin e qenieve njerëzore, të përsëritura falsifikim të dokumenteve, nxitje të përsëritura për hyrje, dalje apo qëndrimit të paligjshëm në Zvicër. Policia kantonale nuk përjashton zhvillimet e mëtejshme në hetimet në vazhdim, ajo shkroi në një deklaratë të premten. Hetimi pefshine nja dhjtra te dyshuar.

 

SHPËRNDAJE