Kryetari i Bujanocit dhe i Partisë për Veprim Demokratik, Shaip Kamberi, dhe kryetarja e Partisë për Veprim Demokratik, Ardita Sinani, kanë vizituar Uashingtonin, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Në një bisedë të përbashkët në Zërin e Amerikës ata diskutuan për sfidat politike dhe praktike me të cilat përballet Lugina.

Përfaqësuesit politikë të Luginës së Preshevës thonë se me mohimin që u bën Serbia të drejtave të shqiptarëve, e vetmja alternativë për qytetarët e Luginës, mbetet bashkimi me Kosovën.

“Shqiptarët e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit padyshim se me një përkushtim të jashtëzakonshëm pranojnë integrimin brenda territorit të Republikës së Kosovës”, tha delegacioni nga Preshva ne Uashington

Nënkryetarja e Partisë për Veprim Demokratik, Ardita Sinani, është e para grua politikane në Luginën e Preshevës. Në një intervistë për Zërin e Amerikës, ajo thotë se pjesëmarrja më e lartë e gruas në politikë do të kontribuonte në uljen e shkallës së korrupsionit, pasi gratë sjellin një shkallë të lartë përgjegjësie dhe angazhimi. Me zonjën Sinani, e cila ishte në Uashington, si pjesë e një delegacioni të Luginës, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ish-Presidenti i Preshevës dhe kryetari i degës së PDD-së për Preshevë Ardita Sinani, natën e kaluar, tha: “Marrëdhëniet jonormale midis Kosovës dhe Serbisë kanë çuar në të drejtat e shqiptarëve në luginën e Preshevës duke qenë në nivelin më të ulët të mundshëm.”

“Pastrimi i heshtur etnik është i pashmangshëm. Prandaj, opsioni i vetëm është bashkimi i Luginës së Preshevës në Republikën e Kosovës për shkak të referendumit më 1 dhe 2 mars 1992, i cili është gjithashtu dhënia më e mirë për stabilitetin e të gjithë rajonit në rajon “, tha Sinani.

SHPËRNDAJE