Në Gjenevë, këtyre ditëve është duke u mbajtur seminarit ndërkombëtar i arbitërve nga mbarë bota, ku përfaqësohet edhe Shqipëria nga gjyqtarët superior të FFSH-së.  Seminarin në fjalë tubon 24 pjesëmarrës nga vendet e ndryshme të botës (SHA, Zvicra. Anglia, Danimarka, Rumania etj..) ku në mesine tyre janë edhe tre përfaqësues të gjyqtarëve të Federata e Futbollit Shqiptar (FFSH) nga Shqipëria si: Hermal Llapra (Vlora), kryetar i arbitërve (gjyqtarëve) të ligës superiore në Shqipëri bashkë me dy kolegët Nertil Bregasi (Tirana) dhe Erion Velo (Durrësi), njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Gjenevë, 9 shtator

 

Z. Hermal Llapra, kryetar i arbitërve të ligës superiore në Shqipëria për ajencinë informative kombëtare “Presheva Jonë” deklaroi se “nga ky seminar sikur arbitërit tjerë botëror edhe ne shiptarët kemi mundësi ta shfyrtëzojmë rastin të mësojmë shumë nga përvoja dhe eksperienca prendimore në aspektin e  referimeve në fushta egjelbërta të futbollit..”

 

Kurse Nertil Bregasi (Tirana) pat fjlaë të mira për futbollin shqiptarë në Kosovë dhe Luginë të preshvës. Sa i përket Preshevës ai thotë se ka apsur rastin të punojë dhereferojë disa ndeshje me futbollsitët shqiptarë. Tash, në Tiranë (në Partizan) kemi nderin që nga ky muaj në mesin tonë të kemi edhe një futbollistët  të ri nga Presheva Arbër Sefiun i cili mund të ketë mundësi dhe hapsirë të ketë perspektivë në fushën e futbollit të cilit nuk u mungon talenti e as shkathtësitë e një lojtari profesionistë dhe të mrekullueshëm.

 

Arbitërit shqiptarë dje kanë takuar dhe përshëndetur me drejtuesin e UEFA-as Michele Platinin i cili  ka dëshiruar mirseardhje në ketë seminar ma karaket ndërkombëtar.  Përvec anës teorike, në kuadër të këtij seminari me gjyqtaret e futbollit botëror, përfaqësuesit e UEFA-s i kanë deklaruar agjencisë informaitve “Presheva jonë” se arbitërit shqiptarë në uikendine fundit kanë referuar në dy ndeshshjet futbollsitike në Francë (Pantotier) të cilët u treguan mjaft të shkëlqyeshëm…

SHPËRNDAJE