ambsadasssBernë, 29 shtator  -Ambasadroja e Republikes se Kosovës  në Zvicer  znj.Nazane Breca, ka pritur sot publicistin dhe gazetarin tonë në organizatat ndërkombetare ne Gjenevë. Migracioni, shkaqet dhe integrimi shqiptareve ne Zvicër, investitoret nga  diaspora dhe informimi si dhe  te drejtat e njeriut ne Luginen e Preshevës ishin temë bisede nga takimi i ambasadores shqiptare ne Zvicër znj.Breca  me publicistin tonë të njohur N.Maliqin.

Ambasadorja kosovare Breca fillimisht njoftoi z.Maliqin se Kosova dhe shqiptaret ne pergjithësi jane ne rruge te mbare te integrimeve veropiane.  Sipas saj edhe shqiptaret ne Zvicër jane te integruar dhe posedojne imazh të mirë. Duke folur për sidomos femren shqiptare, ajo eshte e kenaqur me inkuadrimin e saj n insitucionet nderkombëtare, cka sipas znj.Janina “vendi yne Kosova  eshte bëre shembull i inkuadrimit te femres shqiptare ne diplomacin botërore. Bile, vendet fqinje na e kane “zili” ne këte drejtim sepse sot ne ne qendra te ndshme evripiane dhe boterore kemi se paku se poaku tetë femra ambasadore..”

Po ashtu nga ky takim me asmabsadores kosovare ne Berne dhe gazetarin nga Gjeneva-Presheva u bisedua edhe per situaten ne Luginen e  Preshevës, ku abasadorja Breca ka shprehur shqetësimet e saj për situaten ne rajon, sidomos diskiminimin e te drejtave te njeriut ne Luginë te garantuar sipas kartes se OKB-së dhe konventave evropiane.

Ndryshe ne fund ambasadorja kosovare znj.Breca ne Zvicër ne funnd duke vleresuar lart rolin dhe kontributin e publicistit tone, ka falenderura gazetarin tone ne organizatat botërore ne Gjeneve per angazhimin e tij dhe sensiblizimin e ceshjes se Kosovës, të Lugines se Presheves dhe asaj mbare shqiptare ne arenen nderkombetare.

SHPËRNDAJE