Ndërroi jetë Qerim (Rexhep) Qerimi
E nderuare familja Qerimi,
« Na brengosi lajmi se ndërroi jetë Qerim Qerimi. Ky lajm na pikelloi te gjitheve.. por më së së shmuti fmlajne etij dhe mu që ekisha mik të madh si gjtihë preshevarët» thuhet në fillim të urimit të ambasadorit tonë në Egjipt dr.Beqir Ismailit,  për humbjen e profesorit  dhe mikut të tij Qerim Qerimit nga Presheva, njoftoan agjencia informative « Presheva Jonë »
Në vazhdim të  telegram-ngushllimit të  dr.Ismailit, lexojmë se « Por ne si muslimane i besojme All-llahut(xh.sh.) dhe per cdo gje bejme durim. Ne te vertete All-llahu (xh.sh.) ne Kur’an thote: “O, ju qe keni besuar,kerkoni ndihme me durim dhe me te falur, se vertet All-llahu eshte me durimtaret.  Ne jemi te All-llahut (xh.sh) dhe ne vetem tek Ai kthehemi“.

 

200 INTELEKTUALË SHQIPTARË NË MEDIAT ARABE 1998 – 2008

Janë të shumta motivet që e shtynë Prof.Dr. Beqir Ismailin të ulet e të shkruajë për figura të shumta intelektualësh të vjeter dhe të rinj, që jetojnë ende dhe që nuk janë më dhe që janë të njohur, të nderuar dhe të vleresuar jo vetëm nga njerëz me të cilët punojnë, por dhe nga institucione dhe vende të qytetëruara, ku

janë formuar dhe kanë dhënë prova të shkëlqyera përkushtimi dhe aftësish drejtuese dhe krijuese. Shkrimet për këta intelektualë të nderuar shqiptarë, janë botuar në mediat arabe, edhe për ta bërë të njohur në këtë anë të globit, kombin dhe popullin shqiptar, vlerat, energjitë dhe talentet e tij, për t’ju përgjigjur vetëm me vepra dhe me fakte, propagandës mohuese dhe denigruese antishqiptare të të gjitha llojeve, duke filluar nga ajo serbe.(fragmente nga disa gazeta)

Me respekt: Beqir Ismaili, Kairo

SHPËRNDAJE