Michael-DavenportPreshevë, 6 maj  -Shefi i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi, ambasadori Michael Davenport neser do te vizitojë Bujanocin dhe Preshevën. jate kesaj vizite pune ne Luginen e Preshevës  ambasadori Davenport  do te takoj kretaret  e komunave shqiptare Shaip Kamberin dhe Shqipërim Arifin njofton agjncia  e lajmeve “Presheva jonë”, duke u referuar buriemeve diplomatike nga misioni brianik.

Do theksuar se kjo vizite eshte e pare e nje yzrtari tg elarte te BE-së ne Luginene  Preshvës  pas zgjedhjeve te 24 prillit. Davenport do të vizitojë projekte të financuara nga Bashkimi Evropian dhe do të takohet me kryetarët e komunave të Bujanocit dhe Preshevës. Ambasadori Davenport do të marrin pjesë në punën e palëve të interesuara në projektin e Departamentit të Fakultetit Ekonomik të Suboticës në Bujanoc, dhe do të takohet edhe me kryetarin e Trupit Koordinues të Qeverisë së Serbisë për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviv.

Me pas ambasadori Davenport, së bashku me kyretarine Bujanocit Kamberin do te vitizitoj shkollën fillore “Naim Frashëri”, për të folur me studentë dhe nxënës ve shiptare. Ai po ashut do rt egjendet edhe ne mesin e  nxënësve  te shkolles ser emsme “Sezai Surroi” dhe Sveti Sava”.

 

Aktivteti i ambasadorti te BE-së Michael Davenport ne Luginene  Preshvës eshte i ngjershur i cili agjendën do ta nis me takimi e apr em e  kryetaret e komuanave shqiptare Shap Kamberin (09:30-10:15) dhe Shqiperim Arfiin (10:20-11.00), njofton “Presheva jonë”

SHPËRNDAJE