Me Republikën e Kosovës nuk është zgjidhur problemi i shqiptarëve në Ballkan, pasi më se gjysma e territoreve shqiptare janë nën robëri të fqinjëve tanë, malazezeve maqedonasve serbëve e grekëve. Mos shko hiq me larg, ja dy pellembe ku i kemi vëllezërit tane ne Luginen e Presheves te cilet duiket s erkane me shue rpobleme mes vete se sa me serbet ..”  kështu thoshte Akademik Mark Krasniqi në intervistën e fundit për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” duke ftuar lideret e Lugines për unitet.

 

Akademik Krasniqi: Liderete juaj nese jane shqiptare nuk duhet harruar  Referendumin dhe gazeten e perditshme per Luginen e Preshevës

“Ndërsa, mendoj se çdo komunë serbe është një “Serbi e vogël”, kurse veriun, Qeveria e Thaçit ia ka shitur Serbisë, pa asnjë kompensim. Të paktën të kishte thënë se çka fitojnë serbët në veri të fitojnë shqipta

rët Preshevë, Bujanovc e Medvegjë”, nënvizonte ai.

Kur eshte fjala për Luginen e Preshevës akademik Krasniqi ne bisede me gazetarin e  agjencise se lajmeve “Presheva Jonë ka thëne ne fund, ne vend te amanetit se “Bëni cka bëni, Referendumin e vitit 1992 zbotone dhe agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë” beni gazetë ditore!.. E dime se keni veshtire, mund te keni probleme te ndryshme financiare e me te ndryshmet politike, ama shume ka dmth dhe eshte hisotrike nese nje dite Lugine e Presheves do te kete nje gazete te perditshme. Kur komuina e  Presheves dhe ajo e Bujancocës financojne mediat lokale serbe, pse t’mos e financojne psh daljen e një gazete shqipe në Luginen e Presheves, keta lider te cilet ne Prishtine Luginen e quajne Kosovë Lindore?!”

SHPËRNDAJE