Frankfurt 1 dhjetor -Unioni i Bizneseve Shqiptare në Gjermani (UBSHGJ) sot në Fraknfurt te ka mbajtur Kongresin e dytë ekonomik, duke  trajtuar disa projekte ambicioze. Ne ket Kongres nga Kosva mori pjesd kryeministri i ri kosovar Albin Kurti, kurse nga Presheva ishte afaristi i sukseshem ne ballkan Fejzullah Mustafa perfaqesues nga  “Fluidi”,  “Jafa” dhe firmave tjera te vëllezerve Mustafa, njfdton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Afaristet shqiptar, faktor ekonomik ne Gjemrnai dhe Evropë

Krahas afaristëve të dalluar, në Kongres prezantuan edhe kryetarë komunash dhe personalitete të njohura nga Kosova dhe përfaqësues diplomatik të
Kosovës në Gjermani.

Fillimisht Nazmi Viqa, Unioni i Bizneseve Shqiptare në Gjermani (UBSHGJ) duke  falenderuar pjesemarresit ne kete kongres ka folur mbi rolin e biuznesve shiptare ne gjermani. Te pranishmeve po ashtu ju ehste drejtuar edhe kryeministrit Albin Kurti i cili vlkerosi lart misonin e ketj Unioni qe tubon qindra biznesmen shqiptare te cilet po i kontribuojne rimëkembjes se ekonomise dhe zhvllimit te vendit tone te pasluftes. Ngjajshme ka folur edhe Lazim Destani, biznsmen i njohur ne Evrope sipas te cilit biznesmenet jane ambasador dhe lobues te mire te ceshtjes se Kosoves dhe asaj mbare shqiptare ne Gjemrnai dhe me gjerë.

Ky kongres i radhes i UBSHGJ ne frankufrt te Gjermanise sot mbolidh kokat e bizesmeneve qe verpoijen ne Gjermani dhe nga mabre trojet tona. keshut nga Presheva ishte afaristi i sukseshem ne ballkan Fejzullah Mustafa perfaqesues nga  “Fluidi”,  “Jafa” dhe firmave tjera te vëllezerve Mustafa, njfoton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”


Per fudn do theksuar se UBSHGJ, me seli ne Frankfurt brenda një kohe të shkurtër ka arritur të tubojë mbi 600 afaristë shqiptarë në vendin nikoqir. Afaristët në Frankfurt, morën premtime se, Institucionet e shtetit të Kosovës, po angazhohen për të krijuar ambient për realizimin e projekteve të tyre për investime në lëmi të ndryshme ekonomike në Kosovë

SHPËRNDAJE