Tre shqipratë garojnë në evrovisonin zviceranë : Orgesa Ziami, Valton Krasnniqii dhe Albanaa Azizi. Këngëtarja shqiptare, Albana Azizi, Bashke me  Valon Krasniqin dhe Orgesa  Zaimin janë vetëm kaddat, por edhe konkurrent serioz në garën për përzgjedhjen e këngës përfaqësuese zvicerane për Eurovision Song Contest 2012.
BERNE,1 tetor / AIK-Presheva Jonë
Edhe pse Kosova ende nuk ka arritur të jetë pjesë e spektaklit muzikor më të madh evropian, për shkaqe hsatmë të njohhura, këngëtaret kosovare tentojnë edhe nëpërmjet shteteve tjera të shkelin skenën e madhe të Eurovizionit. Gara për përzgjedhjen e këngës përfaqësuese të Zvicrës është shumë e hapur dhe i jep mundësinë çdo artisti nga anë e mbanë bota të konkurrojë në këtë konkurs.
Në edicionin e kaluar të këtij konkursi konkurronin dy shqiptare, Genta Ismajli dhe Ilira Gashi. Genta nuk arriti të klasifikohej për natën finale, ndërsa Ilira më këngën e saj ‘Home’ fitoi çmimin e tretë.
Këtë vit, këngëtarja shqiptare Albana Azizi, me vendbanim në Bernë të Zvicrës është duke konkurruar. Kënga më të cilën Albana shpreson të përfaqëson Zvicrën ne Eurovizion 2012, quhet “I love it”.
Albana nuk është panjohur për skenën shqiptare. Ajo ka publikuar më parë disa këngë, ndër to edhe një duet me këngëtarin Hekuran Krasniqi
Këngëtari i njohur Valton Krasniqi do të konkurrojë në “Evrovizion” për Zvicrën, me këngën “Turn Off The Lights”. Sipas Valtonit, kënga është e përgatitur mjaft mirë që beson se do të mposhtë këngët tjera.
Kënga është e përgatitur nga dy producentët kosovarë Dj Zzap & Chris dhe e përcjellë me disa vokale të Vjollca Abdullahut. “Këngën ‘Turn Off The Lights’ janë duke e pëlqyer të gjithë duke përfshirë edhe kritikët e muzikës. Sipas Valtonit, kjo këngë vjen pas hitit “One Day”, e cila thotë se ka pasur suksese në televizionet e mirënjohura si Viva dhe MTV.
Po ashtu Orgesa Zaimi ka shpallur zyrtarish konkurimin e saj për të marrë pjesë në Eurovision 2012, si përfaqësuese e Zvicrës. Ajo do të prezantohet me këngën “Every Minute”. Orgesës do t’i duhet fillimisht të kalojë garën mes këngëtarëve që kërkojnë të prezantojnë Zvicrën. “Jam ne gare zyrtarisht per te konkuruar si perfaqesuese e Zvicres ne Eurosong Azerbajan 2012”… Votimet nisin nga data 16 tetor”
SHPËRNDAJE