Instituti i Shëndetit Publik i Vranjes konfirmoi se një i ri nga Bujanoci, i cili u pranua në Departamentin Infektues të spitalit në Vranjë, vuan enga Fruthi, per te rciklin rast ishte alrmaur dite me apre agencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne shkrimin se Lugina e Presheves kercnohet nga epidemia  e fruthit, “lise se qneti” dhe zhugës.

I riu shqiptar i prekur nga kjo semnde është student i Fakultetit të Mjekësisë në Prishtinë dhe është infektuar në Klinikën Infektive në atë qytet, njoftoi Radiotelevizioni i Serbisë. Do perkujtuar me ne Ksoove deir tasj jane infektuare me këte lloj semundje rreth 100 veta.

Kur vuri re simptomat e para të dyshimta te kesaj semundje, ai raportoi në Qendrën Shëndetësore në Vranjë, ku ishte shtruar në spital.

Kjo parandalon rrezikun e përhapjes së infeksionit dhe gjendja shëndetësore e të rinjve është e qëndrueshme, thanë mjekët.

Në Kosovë u shpall një epidemi e vrtzhit apo si i thone “lija qenit”, 98 raste të sëmundjes u regjistruan dhe një fëmijë i sëmurë vdiq në spitalin e Prishtinës për shkak të komplikimeve

SHPËRNDAJE