Preshevë, 6 shtator  -Intense i shtuar diellor dhe stuhi gjeomagnetike është paralajmeruar gjate  periudhës 6 shtator dhe 7 dhe kjo mund të çojë në parregullsitë në punën e sistemeve satelitore dhe të komunikimit, sistemet e shpërndarjes elektrike dhe rrjetet, telefona celular, teknologjisë GPS, Sistemet e radarit dhe sistemet e navigimit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” .

Aktiviteti biorythmik i punës dhe fizike të njerëzve meteorologjik dhe hypersensitive duhet të përshtaten me situatën. Nga ky fenomen, eskpretet nderkombëtar kane alaramuan se Serbia gjate oreve te ardhshme do te gjendet ne rrezik, ku priten surpriza, nga stuhi gjeomagnetike, cka shumë pajisje do te paralizohen, nuk do të mund te funksionojnë!

Ajo është gjithashtu paraqet parregullsi të mundshme ose keqfunksionime të pajisjeve dhe instrumenteve për monitorimin e të dhënave gjeohapësinore dhe geoefektivnost fuçi diellore dhe gjeomagnetike mund të ketë ndikim mbi ndryshimet të parametrave meteorologjike dhe formimin e kushteve të motit.

Intensiteti i shtuar dhe  stuhia diellore gjeomagnetike do te jene shume aktiv, jashte nromal  ne periudhën 6 shtator dhe 7 duke goditur Serbinë dhe kjo mund të çojë në parregullsitë në punën e sistemeve satelitore dhe të komunikimit, sistemet e shpërndarjes elektrike dhe rrjetet, telefona celular, teknologjisë GPS, Sistemet e radarit dhe sistemet e navigimit.

SHPËRNDAJE