“Lufta” me socialistëve në Zvicër për marru rpostin e znj.Michelin Clmy-Rey ka përfunaudr sot me emërimin zyrtar të Alain Beret si pasardhës i znj.Calmy-Rey.

Micheline Calmy-Rey në Qeverinë Federale kishte kandiduar dje, sot ka shpallur kandidaturën për të njëjtin post edhe politikani i radhës i SP-PS-së, Alain Berset. Trashigimtari i  znj. Calmy-Rey është 39 vjeqari, deputet në dhomën e kantoneve të parlamentit të Zvicrës.  Alain Berset jeton në Belfaux të Friburgut. Politikani Bersiet vjen nga radhët e SP-PS i cili përfaqëson kantonin e Friburgut.  Mas-mediet zvicerane e vlerësojnë lartë prezitnemin  e tij dhe nivelin me të cilin ai bën politikë në dhomën e kantoneve. Për shkak të maturisë, ai gëzon simpati edhe ngap artia më madhe, ato djathta të cilat i pijnë tos shtetit helvetik.

SHPËRNDAJE