(AIK-Presheva Jonë)

 

Kabir Bedi, aktori indian qe eshte bere i famshem ne Itali dhe ne gjithe boten me rolin ne televizion dhe kinema te Sandokanit mitik, eshte nderuar dje ne Mumbai te Indise si Kavalier nga Republika italiane. Gjate nje mbremjeje ku merrnin pjese personalitete te kineamse indiane dhe perfaqesuesve te komunitetit italian ne Indi, ambasadori italian Giacomo Sanfelice ka nenvizuar magnrtizimin e shkelqyer te personalitetit te Bedi, dhe duke i njohur atij rolin domethenes si ure lidhese mes kultures italiane dhe indiane. Ne ajer  ritingellote kolona zanore e kenges «Sandokan, Sandokan, i verdhe eshte dielli dhe forca qe me jep, Sandokan, Sandokan…»).
«Kam pasur mjaft cmime ne jete – tha aktori i mallengjyer – por kjo eshte e vecanerisht e rendesishme, sepse me eshte dhene nga shteti italian». I lindur ne Lahore, kur ishte qytet indian dhe sot eshte ne Pakistan, Bedi, pervec interpretimit te piratit malajzian te imagjinuar nga Emilio Salgari, ka punuar ne 60 filma te Bollyeood dhe ne te shume te tjere ne  Hollyeood.

SHPËRNDAJE