Preshevë, 5 qershor (Mirjetta Ahmeti)  -Me ne fund nje deputet kosovar, Ahmet Isufi, ka kerkuar sot publikisht ne Kuvendin e Kosovës nga qeveria e Kosoves te trajtoj shqiptaret e Presheves (Kosoves Lindire) jo si Serbia, por si Kosova per te cilin shtet kane luftuar, te cilet nuk kane asnje dokument si qytetare te Kosoves, perderisa Serbia i ka perzene!, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Eshte nje ceshtja shume ndieshme i pazgjidhur as pas 20 vitesh perkunder premtimeve lidhur me statsuin e vëllezrevta tanme nga Lugina e Preshevevës qe ldiert tanqe shepshe qujane Kosovë Lindore. Ne cdo shtet, nese nje qytetare jeton per pese vjet rresht ne ate vend i muindeoshet nenshtetesia, punesimi integrimi  i mundesohet te jete i barabart me qyteret tjere normal. Nersa kjo gje sot e dy decnie nuk ju mundpoeshet bashkëkombasve taner te cilet dihet se cfare sakrifice kane bere per forimin e shtetit te Kosovës. Pra siq e thahs ata sot ne vendin tone nuk gezojne kurrefare statusi ne njefare menyre jeotjne ilegalisht ne Kosovë  udke mos ju dhene e drejat e punëse e ceshtjeve tjera e mos te flasim atyre integruese q ejane jetrosore per ta. Thene shkurt ata po diskrimonhen dy here, pas Serbise nga u ndjeken, tash po diskriminohen tek ne  Kosovë, a s’eshte turp?!.. Prandja me këte rast dua te ftoj instituiconet relevante ne vend te pare qeverine e Kosovës qe te nderrmarin hapa urgjent ne menyre qe cdo banore nga Lugina e Presheves ne vendin tone te rehabilitohen duke furnizuar me dokumente perkatese, sidomos ata te ndjekur nga regjimi dhe qe kane probleme politike me shtetin Serb. Eshte turp dhe e patolerueshme qe keta bashkekombasit tane te terrorizohen keshtu dje nga Serbia e sot nga Kosova, kur dihet kontributi i tyre ne ndertimin e shtetit tone..”

 

 

SHPËRNDAJE