Preshevë, 20 mars -Eshtë folur dhe flitet shume per bazen e SHBA-ve me emrin Bondstill. Por kur nuk eshte folur se kush eshte ne krye te kesaj baze amerikane në mes te Kosovës. Agnecnia  elajemeev “Presheva Jonë” ka mesuar nga burimet e saj se nje amerikan me origjinë serbe është komandues i Bondstil. Ai eshte koloneli Nik Dukiç, është ky nje komandanti i ri i bazës së Bondstil pranë Ferizajt dhe Brigadës Shumëkombëshe të Lindjes së KFOR-it.

 

“Unë jam oficeri i parë serb me origjinë serbe që urdhëroi Grupin Shumëkombësh të Luftës Ushtarake në Lindje”, tha kolonel Dukiç duke shtuar se trupat nën komandën e tij do të vazhdojnë të ndihmojnë në zhvillimin e Kosovës të qëndrueshme.

Ai arriti në Kosovë si komandant i Brigadës së 79-të të Këmbësorisë së Gardës Kombëtare të Kalifornisë dhe sot mori përgjegjësitë e ish-komandantit të sektorit të Lindjes, Kolonel Michael Spragins.

Nik Duçi u diplomua nga Kolegji i Luftës në vitin 2014 dhe mori diplomë master në Universitetin e Maryland si një inxhinier bërthamor. Ai filloi shkollën e mesme në Universitetin Politeknik të Kalifornisë.

Ai ishte gjithashtu i angazhuar në një program trajnimi për ushtrinë e Ukrainës, i konceptuar për t’i bërë forcat e armatosura të atij vendi në përputhje me standardet e NATO-s deri në vitin 2020, sipas profilit të tij në Linkedin. Sipas fotografive në internet, ai shihet edhe në Irak dhe në 2011 dhe 2012.

Në profilin në Facebook, koloneli Ducic, ndër të tjera, qeshi faqet e Kishës Serbe të Shën Gjergjit në San Diego dhe klubit serb Oplenac nga Toronto.

SHPËRNDAJE