Preshevë, 28 nentor -Me rastin e 28 nëntorit, ditës së flamurit, që nga orët e hershme të mëngjesit është vendosur flamuri kombëtar (paralel atij serb) në Medvegjë, Bujanoc dhe  Preshevës ashtu sikur ne tokat tjera shqiptare ne Vlorë, Tirane, Prishtine dhe Shkup, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Kryetar i Presheves dhe i Bujanoit  ftojne qytetaret e Luginës për unitet jo vetëm për diten e 28 Nentorit

Résultat de recherche d'images pour "shaip kamberi shqiprim arifi"Qindra te rinj kane dalë në sheshin Iliria ne Presheve apo ne sheshin Skenderbeu ne Bujanoc për ta kremtuar ditën e Flamurit 28 Nëntorit me flamurin e Skënderbeut. Ata festojnë, këndojnë dhe vallëzojnë me tupana e muzike shqiptare. Flamujri kombëtar kuqezi eshte apr ejo vetme para godines se Preshves dhe Bujnacoit po edhe ne shume shtëpi ne Krahinen e Presheves, treva keto te banuar me shumice shqiptare

Ne fakt ceshtja e flamurit sikur festat apo simboleve tjera ne Luginen  e Preshevës  kane mbetur end ene etër. Lideret e Lugines se Presheves ne emër te insituticoniut qe udhehqen apo partive poltike kane uruar qytetaret diten e Flamurit. Auitoritet nga Presheva (Shqperim Arifi) Bujanoca (Shaip Kmaberi (Medvegja) Muharrem Salihu sikur edhe kyrterai i ri i KKSH-së Ragmi Mustafa kane uruar 28 nnetorin diten e flamurit qyterave te Luginës.

Résultat de recherche d'images pour "flamuri bujanoc"“28 Nëntori, Dita e Flamurit Kombëtar është dhe do të mbetet njëra ndër ngjarjet më të ndritura të popullit shqiptar. Është vlerë që duhet të ruhet dhe kultivohet në shenjë respekti për paraardhësit tanë, për të tashmen dhe të ardhmen e brezave që do vijnë. Kur ne shqiptarët bëhemi bashkë, bëjmë gjëra të mrekullueshme, gjëra që veç e veç janë absolutisht të pamundura. Ndaj sot le t’i harrojmë ndasitë, të harrojmë mllefet, kundërshtitë dhe debatet me njëri-tjetrin, dhe jo vetëm sot në këtë ditë feste por edhe më tutje, drejtë një të ardhme më të mirë për popullin tonë..” ka delruar i pari i Preshves Shqiperi Arifi duke ruruar 28 nntori qyterave te Preshsves dhe Luginës, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”. Ngjajshem ka ururra edhe kyreatri i Bujanocit Shaip Kmaberi si dhe kyretari KKSH-së Ragmi Mustafa si dhe lider tjere te partive politike te opozites shqiptare ne Luginë.

 

Urime Dita e Flamurit-28 Nentori shqiptarëve në Serbi: Medvegjë, Bujanoc, Preshevë, Vranjë, Nish, Beograd, Suboticë..

Ndryshe Këshilli Kombëtar Shqiptar ka mbajtur një seancë solemne për nderë të festës së flamurit kombëtar dhe njëkohësisht kanë aprovuar një deklaratë politike drejtuar institucioneve në Beograd. Kryetari i këtij institucioni, Ragmi Mustafa së bashku me anëtarët tjerë të kuvendit të përgjithshëm të KKSH-së vendosën flamurin kombëtar në objektit e këtij organi të pakicës shqiptare në Serbi.

 

Medvegja ne prag te 28 Nentorit vuri flamurin e ri, me te madh kombetar (2 m X 5 m) ne Luginën e Preshevës  

Kete feste mbarekombëtre, padyshim kane uruar edhe nga OVL e UCPMB-së. Me rastin e dites se flamurit u perkujtuar dehsmnoret e UCMB-së te ren ne lufte për liri, Lule u vene prane varrezuave duke perkujtuiar vepren dhe kontirbutin e tyre kombëtar komandanti i UCPMB-së Komandant Lleshit, tek ish-kryetari te KKSH-së Januz Musliut, drejtor politik SHP te UCPMB-së etj te cilet u perkujtuan nga qindra bashkeatdhjetarë.

Sa herë është folur për numrin e shqiptarëve në Serbi, është thënë se shqiptare ka jo vetëm në Luginën e Preshevës, por edhe në Vranjë, deri ne Nish. Mirëpo, kjo nuk qëndron sepse mijëra shqiptarë jetojnë edhe në Beograd, Kragujevc, Novi Sad, Suboticë…

Në Serbi nga 150 komuna sa janë, vetëm në 18 prej tyre nuk ka shqiptarë, thuhet në statistikat e nga “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve zyrtare te Beogradit qe sipas kesaj gjencie sot jetojne dhe veprojne rreth mijëra shqiptareve në Serbi nga Presheva deri ne Subotice..Prandaj edhe urime dite sotme e Flamurit -28 Nentori!

Sipas regjistrimit të fundit, para një dekade e më shume (2002), në Serbi kishte 61.647 shqiptarë, kurse sipas regjistrimit të fundit (2011) të cilin shqiptarët e bojkotuan, Beogradi ka “arritur” të regjistrojë vetëm 5,809 shqiptarë. Kjo shifër është spekulative, sepse përpjekjet serbe të vazhdueshme shkojnë në drejtim të zvogëlimit të popullatës shqiptare nga trojet e tyre etnike. Per fund do shtuar se Medvegja ne prag te 28 Nentorit vuri flamurin e ri, me te madh kombetar (2 m X 5 m) ne Luginën e Preshevës, shjrkuan ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”  Résultat de recherche d'images pour "flamuri Medvegjë"

SHPËRNDAJE