topelementBerne, 15 qershor  -I rritur në Zvicër Cendrim R. u dënua me pesë here me burgime të përjetshme për një sulm terrorist. bashkëpunëtorët e tij kanë për shumë vite në burg, kane raportuar  sot mediat turke, transemton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Cendrim R.  u rrit në Brugg AG i cili eshte akuzuar se ka vrare në mars të vitit 2014 në një sulm terrorist tre njerëz. Në maj 2016 ka filluar procesi gjyqesor në Turqi kundër tij dhe bashkëpunëtorëve të tij. Prokuroria kishte kërkuar per C. R. 285 vjet dhe gjashtë muaj burgim.

Tani është e qartë se gjykimi, siq raportohet nga  mediat turke. Gjykata dënoi R. pesë here burgim të përjetshëm apo 174 vjet e gjashtë muaj burg. Kurse bashkëpunëtori  itij i akuzuar gjithashtu nje maqedonas Mohammed Z.  ka marru 124 vjet e gjashtë muaj burg. I treti eshte nje  shtetasi gjerman Benjamin X. * u dënua po ashut me me 179 vjet e gjashtë muaj. Të tre të pandehurit duhet të paguani çdo një gjobë prej 225,000 lira (rreth 74,000 franga). Përveç kësaj, burgimi i tyre u klasifikuar si burg me te rende.  Kjo do të thotë se të tre vijnë në izolim dhe mund të kenë kontakte shumë të kufizuar me të tjerët.

SHPËRNDAJE