Preshevë, 27 shkurt  -“Rreth 2 milionë euro Trupi Koordinues ndanë mjetet për Luginë të Preshevës për vitin 2017..” shkruajten mediat ne Serbi duke ju referuar  nje njoftimi te Trupit Koordinues te Zoran Stankvocit. Por në fakt nk ishtze bash qashtu..Burimet  e agjencise lajmeve “Presheva jonë” deshmojne se ato mjete financitare nuk jan dhuruar as nga ky Trup i Stankcicti e as nga as nga Serbia, por nga Bashkimi Evropian.

Mbeshtjen per Lugines së e Preshevës e kane pershëndetur edhe lideret e Luines se Preshvës si Kreytari i Bujanocit Shqip Kamberi, Ardita Sinani, kryetare e Kuvendit te Presheves ashtue edhe Jonuz Musliu , kryetar i KKSH-së dhe Leme Xhema, perfaqësuese e shqiptarëve nga Medvegja.

 

Bujanoci përfitom mbi 117 mln dinarë nga BE, 11 mln dinarë më shumë se Presheva

“Jmei mirnjohes per BE-ne qe po ndihmon  proceset demokartike por edhe ndertiumi  dhe zhvillimin e Lugines se Presheves, ne vecanti komunen e  Bujancoit me  me 117 mln dinarë per projekte dhe zhvillim ekonomik..” ka thëne sot per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” kyretari i Komunes së Bujanocit z.Shaip Kamberi.

 

Bashkimi Evropian ka dhuruar dy milionë euro për përmirësimin e menaxhimit të burimeve njerëzore në qeverisjen lokale në Serbi, nënshkruan sot një memorandum mirëkuptimi dhe bashkëpunimi me 20 qytete dhe komuna në të cilat në fund të vitit do të kryhet në një projekt pilot.

Memorandum për bashkëpunim dhe mirëkuptim në kuadër të projektit “menaxhimin e burimeve njerëzore në qeverisjen lokale” sot në sallën e qytetit të nënshkruar nga përfaqësuesit e Zyrës së Këshillit të Evropës, i cili do të zbatojë projektin, dhe 20 qeveritë lokale.

 

Shefi i Delegacionit të BE-së në Serbi, Michael Davenport ka thënë se administrata publike efikase dhe transparente është një nga shtyllat e çdo demokracie, dhe vetë BE-ja, dhe reforma e administratës publike është një nga priorioteta më të madhe në kuadër të politikës së zgjerimit të BE-së, të tilla si sundimi i ligjit dhe përparimin ekonomik.

117.344.250 dinarë, Komuna e Preshevës 106.913.000 din, ndërsa Komuna e Medvegjës do të ketë 36.507.000 din. Pra, në nivel të komunave të Luginës së Preshevës, buxheti i këtij viti, nga BE, kap lartësinë e 206.764.250,000 milionë dinarëve, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Nga buxheti për vitin 2017, Komuna e Bujanocit do të përfitojë 117.344.250 dinarë, Komuna e Preshevës 106.913.000 din, ndërsa Komuna e Medvegjës do të ketë 36.507.000 din. Pra, në nivel të komunave të Luginës së Preshevës, buxheti i këtij viti, kap lartësinë e 206.764.250,000 milionë dinarëve.

 

 

SHPËRNDAJE