limmmmmBujanoc, 26 maj  -Hoxha Fikret Limani e kerrcenon Kryesine e Bashkesise Islame te Kosoves ne Presheve me ligjet e Serbise. Pasi/Huazuar nga profili i Nexhat Behlulit, drejtor i RTV Spektri/. Fikret Limani në një letër dërguar Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, kërkon mos ndërhyrjen në punët e brendshme te Serbisë,  sepse nuk i shërbejn stabilitetit. Ai ka kercnuar kreun e BIK-së me do ligje të Serbise qe i njef ai, njfotn agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

BUJJNe nje interviste i pari i muslimaneve ne kosovë Myftiu Terna ne intervsitene fundit për agjencine e lajemeev “Presheva Jonmë” kishte deklaruar se “Une sa t’jem gjallë Presheven nuk e la n’duar te shkive! Perpesktiva e shqiptarëve të Lugines s’është Serbia as Siria, por Kosova!..”

 

Ndryshe Bashkësia Islame e Kosovës ka shpallur zgjedhjet për këshillin në Preshevë dhe me këtë rast ka njoftuar opinionin publik se pesëmbëdhjetë imamët që janë deklaruar për mbajtjen e zgjedhjeve në Këshillin e Bashkësisë Islame në Preshevë pas vendimit për t’i shpallur ato Bashkësisë Islame të Kosovës qe qe kaloi janë takuar me Kryesinë e BIK – ut dhe Myftiun Mr. Naim ef. Tërnavën.

 

«Vendimi i Naim Tërnavës e kemi mripritur sespe na duket serioz dhe me sinqeritet te madh duka bashkuar dhe foruar edhe me shume xhematin tone en luginë, perveq atyre nostaligjkeve te Jugoslavisë dhe Sebrisë aktuale.. » kane thene imame dhe hoxhallret e Lugines për agjencine elajemeve « Presheva Jonë »BUJANCC

SHPËRNDAJE