TËRHIQET SHORTI I KUIZIT TE DITURISË në shkollat e Luginës së Preshevës

Në prani të drejtorave të shkollave fillore dhe të mesme të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, sot është tërhequr shorti i Kuizit të Diturisë që do të mbahet me nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme të Luginës së Preshevës, njofton RTP.

 

Preshevë, 30 janar/AIK-Presheva Jonë

Drejtorët e shkollave gjithashtu janë informuar nga organizatorët, në këtë rast nga drejtori i Rtv Presheva dhe pronari i Rtv Spektri, rrethë organizimit të kuizit. Njëri nga implementuesit e projektit është Rtv Spektri, ndërsa Rtv Presheva bartës i projektit. Të gjitha pregaditjet organizative janë në përfundim, edhe sa I përket anës teknike ashtu edhe pyetjeve. Kuizi i Diturisë, do të mbahet në dy cikle, ciklin e parë do ta përbëjnë garuesit e shkollave të mesme, kurse atë të dytin ata të shkollave fillore. Pronari i Rtv Spektri Nexhat Behluli, thotë se Tv tij e përkrahë realizimin e projektit pasi që bartës është Rtv Presheva, kurse bashkëpunimi do të vazhdojë edhe më tutje. Çiftet garuese të Kuizit të Diturisë do të jenë këto: ShM. “Sezai Surroi 1” Bujanoc – Gjimnazi “Skenderbeu” Preshevë, Sh.M. “Sezai Surroi 2” – Sh.M.T. “Presheva”. Sh.F. “Naim Frashëri” Bujanoc – Sh.F. Ali Bektashi” Nesalcë, “Muharrem Kadriu 2” Tërrnoc – “Ibrahim Kelmendi 2” Preshevë, “Ibrahim Kelmendi 1” – “Desanka Maksimoviq” Bilaç, “Selami Hallaçi” Rahovicë – “Migjeni” Caravajkë, “Sami Frashëri” Lluçan – Zenel Hajdini” Raincë, “Ibrahim Kelmendi 3” – “Dituria” Corroticë, “9 Maji” Leran – “Abdullah Krashnica” Miratocë, dhe “Zenel Hajdini” Tupallë Medvegjë – “Muharrem Kadriu 1” Tërrnoc.


1 Komente

  1. luginaa, February 1, 2012:

    Luginaa po ngon haberet kah po vin a ka po shkojne. Po mire he burra te Lugines, alamet ngjarje ndhodhin ne Lugine e pak i japni vend me habere, po ky kuiizi cfare ngjarje kulturore, historike, fetare, po luginaa thote argestuese per pare.Alamet dynjaja, krejt shkollat dmek marrin pjese, po ku jane ato tribuna, debate, simpoziume, ore letrare, etj. fort pak haberen. Kom ndi perpara paskan thon se masovizmi koka kon e kominismit, po ki asa masovizim, ku po kapet rinia ma lehte per kto argtime.
    Mbethsi me shnet luginaa

Komentoni