Euro 2012, Gjermania, ekipi me moshën më të re

Gjermania është skuadra që ka në përbërje futbollistët më të rinj në Euro 2012. Në bazë të listës së futbollistëve të grumbulluar të dorëzuar te UEFA, rezulton se përfaqësuesja e drejtuar nga Joachim Loeë ka moshën mesatare më të re, me vetëm 24.52 vjec.

Në të vërtetë skuadra aktuale e Gjermanisë është më e re edhe se ajo që mori pjesë në Botërorin e vitit 2010, ku mosha mesatare e saj ishte 25 vjeç.

Ndërkohë skuadra që mund të konsiderohet më e vjetra ndër 16 pjesëmarrëset e Euro 2012 është Irlanda e Xhovani Trapatonit me moshë mesatare 28.35 vjec.

Në këtë evropian do të zbresin në fushën e lojës në total 368 futbollistë dhe më i riu rezulton të jetë lojtari i Holandës Xhetro Uillems, 18 vjec që i mbushi në muajin mars. Përsa i përket futbollistit më të madh në moshë është portieri i përfaqëseses greke Kostas Kalkias, 38 vjec.


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni