Bruksel, 25 prill  -Ashtu siq kemi njftuar sot ne oret e pasidtës Komisioneri Evropian për Migracionin, Çështjet e Brendshme dhe Shtetësinë Dimitris Avramopulos dhe Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa u takuan në Bruksel për të diskutuar hapat përfundimtarë të nevojshëm për të përmbushur kërkesat e mbetura të dialogut të liberalizimit të vizave me Kosovën, ka deklaruar znj.Tove Ernst nga kabineti i Komesarit te larte për migracion ne Bruksel per agenmcine  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Avramopoulos shprehu mbështetjen e tij për Kosovën në fazat e fundit drejt liberalizimit të vizave
Komisioneri Avramopoulos përgëzoi përparimin e bërë nga qeveria e Kosovës deri më tani, duke përfshirë edhe shënimet e rasteve të nivelit të lartë të krimit të organizuar dhe korrupsionit. Të dy palët u pajtuan që ky progres duhet të jetë i qëndrueshëm dhe në veçanti që numri i dënimeve aktuale të rritet.
Komisioneri Avramopulos gjithashtu njohu përpjekjet që Kosova ka bërë për të ratifikuar marrëveshjen e ndarjes së kufirit me Malin e Zi dhe inkurajoi Kryeministrin Mustafa, qeverinë e tij dhe partitë politike që të vazhdojnë së shpejti me votën në Kuvend. Komisioneri Avramopoulos shprehu mbështetjen e tij për Kosovën në fazat e fundit drejt liberalizimit të vizave, dhe ofroi të vizitojë Kosovën para verës.

Per fund nje zartar i BE-së për agjncine e lajmeve “Presheva jonë” i ka deklaruar se kyrem,nistrit aktual Mustafa e ka ditur mirëfilli dse dështojnë vizat pa demarkacion te cilet nuie kuitpjme ps eu gjend sot ne Bruksel-MNes ai ka pasur ndonje kerkesë, letren kishte mundur ta dergonte edhe me postë?!

SHPËRNDAJE