heliiValais, 30 gusht  -Duket se Zvicra sot eshte zgjur n krah te majtë..S’eshte kah i hec sot. Themi keshtu sepse, ande pa e gjtetur miere pilotin dhe aeroplanin luftarak tge zhdujkur, sot eshte rrezuar  një helikopter tjetër në tokë. Helikopter nga Air-Glaciers u rrëzua në qafe të Salvanve sot ne rert e mengjesit. Fatmiresisht, askush nuk u plagos, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

N enje deklarfat te policise kantonale te Valisit eshet njoftuarse një helikopter i kompanisë Air-Glaciers  pasur një aksident në gryka e Salvan. Aksidenti ndodhi rreth 7:30.

Sipas informatave paraprake, shoferi ishte në qasjen për të depozituar punëtorë që punojnë për ndërtimin Nant de Drance. Kjo është kur blades e avionit goditi një mur, duke shkaktuar rënien e avionit rreth dhjetë metra.

Punëtorët dhe shoferi nuk u plagosën. Ato janë evakuar nga një tjetër pajisje. Një hetim është duke u zhvilluar në bashkëpunim me specialistë federale.

SHPËRNDAJE