Sipas gazetave të përditshme zvicerane, Tages-Anzeiger dhe Neue Zuercher Zeitung, qeveria e Zvicrës ka dale me nje projekt se si planifikon të lehtësojë kufizimet e bllokimit të vendosura për të frenuar përhapjen e koronavirusit,

Ministri i Shëndetësisë Alain Berset do të përshkruajë një plan tre-fazor për të filluar një hapje graduale të bizneseve dhe shkollave të cilat janë mbyllur për një muaj.

Kompanitë të cilat ofrojnë shërbime personale si floktarët dhe fizioterapistët do të lejohen të kthehen në punë nga 27 Prill.

Numri i klientëve qe do të lejohet në ambientet e tyre do të jetë i kufizuar.

Pas një hendeku prej dy ose tre javësh qe sherben për monitorim, shkollat mund të rihapen më 11 maj.

Baret dhe restorantet do të qëndrojnë të mbyllura deri në të paktën 8 qershor, përpara se të rihapen në fazën e tretë

SHPËRNDAJE